Siyah Oniks Mermer

Siyah Oniks Mermer

Siyah Oniks Mermer

İngilizce yazımı “Onix” şeklinde olup Oniks taşı, ayrılık taşı veya Şans taşı olarak bilinir.Yarı değerli,göz alıcı parlaklığıyla,Oniks taşı gerçekte siyah ve gri renklerde olur. Açık renk bantları ve genelde beyaz kremsi çizgileri vardır. Siyah Oniks evinizin havasını tamamen değiştirip şık bir hava katacaktır.Opak görünümlüdür ve parlaktır. Sertlik derecesi 7 olan siyah oniks taşı mermer olarak en çok tercih edilen renklerden biridir. Evinizde ışıltılı mermer döşeme stilleri oluşturmak için mahir bir taştır.Cam parlaklığındadır.Elazim Mermer fabrikası tesislerinde özenle işlenerek kişiye özel sanat eserlerine dönüştürülen  siyah oniks mermeri mimarlar için vazgeçilmez olmuştur.Gün geçtikçe  siyah oniks taşı yararları bilinmekte ve popülaritesi artmaktadır.

Oniks Taşının Çeşitleri

Sardoniks görünümünde Akik ile karıştırılabilir.Renkli Oniksler, saf siyah onikslerden daha yaygın bulunurlar. Dünya üzerinde bilinen oniks çeşitleri ve bunların renkleri; Alabastır, mavi (mavi), muticolor (çok renkli), altın (altın sarısı), beyaz (beyaz), yeşil (yeşil), bal (bal rengi), kahve (kahverengi), wein cut (damarlı kesim) ve kaplan (kaplan) ) siyah, mavi, yeşil renkler boyanarak elde edilir.

Siyah Oniks Taşı Yararları

Oniks taşı tamamen doğal olması nedeniyle insan sağlığı üzerinde asla olumsuz bir durum oluşturmaz.Oniks duymayı güçlendirir, iç kulak hastalığılarında. Rahatsızlık içeren parametreler günde bir kaç kere teması halinde bu gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilinir. Denge unsuru bir taştır. Oniks taşı bilinci arttırır.Sorumluluk sahibi olunmasını sağlar. Korku ve kaygı duygularını dengelediği bilinir.

Siyah Oniks Fiyatları

Siyah oniks mermer, standart mermerlere ve diğer taş malzemelerine göre biraz daha pahalıdır. Bunun sebebi; siyah oniksin her yerde çıkarılamaması ve mermerin diğerlerine göre daha derinlerde yer değiştirebilir. Onyx mermer fiyatları ham ve işlenmiş olarak da değişmektedir.Cilası,nakliyesi,deseni fiyatı etkileyen faktörlerdendir.Firmadan firmaya fiyat değişikliği gösterebilir.