Taşları İşlemenin En Basit Yolları

Taşları İşlemenin En Basit Yolları

Çok eski zamanlardan bu yana kadar taş işlenme geleneği değer kaybetmeyerek günümüze kadar gelmiştir. Daha fazla geliştirilip daha farklı yöntemlerle işlenmeye başlanmıştır. Özellikle taş işleyen kişiler daha basit yöntemlerle taşı işleyebilmek için pratik yollar denemiştir. Taş işleme işlemlerinde ince ve kalın keski, zımpara ve madırga gibi materyaller kullanılmaktadır. Taşın işlenme biçimi yapısına göre de değişmektedir. Bazı taşlar sert ve dayanıklı olduğundan daha güçlü aletler kullanılması gerekmektedir. Bazı taşlar da fazlasıyla hassas ve narin olduğundan daha hassas aletler kullanılmalıdır. Taş işlemeciliği oldukça dikkat isteyen bir konudur. Taşları iyi tanıyıp bilinçli yöntemlerle gereken işlemleri yapmanız gerekmektedir.

 Taş Neyle Parlatılır?

Genellikle taşlar fırça yardımı ile toz alındıktan sonra aşındırıcı ped ya da makine ile parlatılmaktadır. Her bölümüne yaklaşık 1 ya da 2 dakika zaman ayırmanız yeterli olacaktır. Ardından temiz bir su ile arındırmanız oldukça fayda sağlayacaktır. Bunları yaparken yarım bardak civarında zemin temizleyici kullanabilir ve ılık suda bekletebilirsiniz. Böylelikle işleminizi daha kolay yapabileceksiniz. İşleminizi yaptıktan sonra herhangi bir silme işlemi yapmanıza gerek kalmayacak ve durulamaya bırakmanız yeterli olacaktır. Parlatma, taşlara en belirginlik sağlayan işlemlerden biridir. Bu işlemler daha pürüzsüz olmalarını sağlayacak ve daha hoş bir görünüm verecektir. Yeterli işlem sonrası parlatılmış taş elde etmiş olacaksınız.

Taş Neyle Kesilir?

Özellikle traverten, doğal taş, ya da mermer kesimi için kullanılan avuç içi taşıma motoru en etkili kesme yöntemidir. Taş neyle kesilir sorusu birçok kişi tarafından sorulmaktadır. Sadece avuç içi taşıma motor değil aynı zamanda taş kesme motoru, taş kesme makinesi, jel taşı, spiral taşlama gibi farklı isimleri bulunan aletleri de birçok taşı keserken kullanabilirsiniz. Taş kesme işlemi yaparken güvenlik tedbirlerinizi almanız oldukça önemlidir. Aksi takdirde farklı iş kazalarına sebebiyet verebilirsiniz. İzleyeceğiniz taş yapısına göre doğru diski seçmeniz gerekmektedir. Doğru disk seçimi kolay kesim sağlayacak ve herhangi bir kesim hatası oluşturmayacaktır. Doğru işlemlerle doğru taşları kesmek hem kolaylık sağlayacak hem de başarılı bir sonuç verecektir.