Taş Boyama Nasıl Yapılır?

Taş Boyama Nasıl Yapılır?

Taş boyama son zamanlarda oldukça aktif bir şekilde tercih edilen hobilerden biri olmuştur. Günümüzde birçok insanın 7’den 70’e merak edilen bir kavram olmayı başarmıştır. Taş boyama sanatı, aslında emeğe dayalı bir hobidir diyebiliriz. İnsanların kendi yetenekleri ve zevkleri doğrultusunda bu hobi icra edilebilmektedir. Resim yeteneği veya el becerisi gibi kavramlar pek fazla ön plandaymış gibi gözükse de çabalayarak insanlar çok güzel eserler ortaya çıkarabilmektedir. Bir kişi, taş boyama hobisi edinmek istediğinde yoğun bir araştırma içerisinde girmektedir. İnsanların akıllarında dolaşan sorular arasında taş boyama malzemeleri veya boyama süreci yer almaktadır. Bu noktada yazımızın devamında sizlere taş boyama tekniklerini baştan sona kadar anlatmaya çalışacağız.

Taş Boyama Nasıl Yapılır?

 Taş boyama sanatının bu kadar popüler olmasında belli başlı etkenler yer almaktadır. Bu etkenler arasında en önemlisi ise temelinde önemli bir yetenek veya tecrübe barındırmamasıdır. Öte yandan gruplar halinde yapılabilen bir etkinlik olmasından ötürü birçok arkadaş grubunun ya da ailenin sosyalleşme araçlarından biridir. Taş boyama sanatı için aslında gerekli boyalar ve yassı taşlar dışında hiçbir şeye ihtiyacınız yoktur. Taş seçimi yapmak, boyamaya başlamanın birinci kuralıdır diyebiliriz. Sahilde veya plajlarda denk geldiğiniz yüzeyi yassı olan taşlar bu noktada işinize yarayacaktır. Boya noktasında da akrilik boyalar sizlere yardımcı olabilir. Daha sonrasında normal kalitede bir boya fırçasıyla taş boyamaya hazırsınız diyebiliriz.

Taş Boyama Sanatı Yaparken Atılacak Adımlar

 Öncelikle taş seçimini yaptıktan sonra taşı boyaya hazır hale getirmeniz gerekmektedir. Bu noktada taşın üzerindeki çıkıntıların törpülenmesi, üstünde bulunan lekelerin çıkartılması ve yıkanması yer almaktadır. Bu işlemler yapıldıktan sonra taş boya ve çizime hazır hale gelmektedir. Daha sonrasında ise taş üzerine istediğiniz modeli kurşun kalemle çalışmalısınız. Kurşun kalemle üzerine yapacağınız çizimler aslında sizin için birer taslak olacak ve daha sonrasında boyalar yardımıyla istediğimiz modellemeyi ortaya koyabileceksiniz. Bu süreçler arasında en eğlencelisi hiç kuşkusuz boyama kısmıdır. Boyama işlemi de bittikten sonra vernik ile boyanın uzun vadeli kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Tüm bu işlemler sonucunda el emeği göz nuru bir eser ortaya çıkacaktır.