Havuz Yapımında Hangi Mermerler Kullanılır?

Havuz Yapımında Hangi Mermerler Kullanılır?

Havuz yapımında tercih edilen mermerler oldukça farklı çeşitte karşımıza çıkar. Günümüzde ülkemiz sınırlarında yer alan mermer rezervleri büyük bir zenginlik içerisindedir. Bu sebeple, modern tasarımlarda kullanılan hemen hemen her türlü mermer, Türkiye piyasasında yer alır. Havuzların yapımından kullanılan betonarme ürünler, uzun vadede birçok sorunla baş etmenize neden olur. Öte yandan havuz mermeri seçerek havuz tasarımı yapılırsa uzun süreler hiçbir problemle karşılaşmadan kullanım imkanı sunar. Havuzlar farklı amaçlarla kullanıldığı gibi bu amaçlara göre de malzeme seçimi olması olağandır. Her ne şekilde havuz tercihi yapılırsa yapılsın su ile uzun süreli temas olduğundan dolayı mermer seçimi de profesyonel olarak yapılmalıdır.

Havuzlarda Kullanılan Mermerler

Havuzlar, uzun süre içerisinde su bulundurmasından dolayı çıkartabileceği olası sorunlar daha öncesinde tahlil edilerek o yönde bir malzeme seçimi yapılmalıdır. Bu noktada özellikle havuza suyun uyguladığı negatif ve pozitif basınçlar hesaplanarak uygun malzeme seçimi profesyonel kişilerce yapılır. Havuz yapımında kullanılan malzemeler içerisinde mermer tercihi oldukça önemlidir. Havuz mermeri seçimi bu noktada profesyonel olan kişilerle birlikte yürütülmelidir. Su yalıtımı havuzların kullanımında ne kadar önemliyse mermer seçimi de aynı öneme sahiptir. Aynı zamanda havuzun görünümün de estetik olabilmesi için bu özellikleri taşıyan bir mermer seçilmelidir. Birçok mermer çeşidi havuzlarda kullanılabilse de estetik seçimler tercihleri kısıtlayan en büyük etken olur.

Havuz için Mermer Çeşitleri

Havuzlarda kullanılan mermer çeşitleri arasında ön plana çıkan Green Onyx denen Emprador mermerdir. Özellikle süs havuzlarında bu tarz tasarımlar daha yoğun bir şekilde kullanılır. Öte yandan yüzme havuzu ya da olimpik havuzlar için patlatma taş seçimi çok eski dönemlerden beri önemli bir tercih olarak karşımıza çıkıyor. Havuz mermer seçimi ve taş seçimlerinin yanında mermerlerin doğru bir şekilde uygulanması da önemlidir. Her mermer kendi içerisinde farklı dinamiklere ve uygulama yoluna sahiptir. Eğer düzgün bir uygulama yapılmazsa mermer her ne kadar kaliteli olsa da uzun vadede sorunlar olabilir. Bu sebeplerden ötürü kesinlikle düzgün mermer seçimi ve kaliteli uygulama can alıcı noktadır.