Ev Dekorasyonu İçin İpuçları

Ev Dekorasyonu İçin İpuçları

Ev dekorasyonu hayatımızda bir farklılık hissetmek için ufak dokunuşlar ile büyük bir fark yaratma işlemidir. İsterseniz yeni bir eve taşınıyor olun isterseniz evinizi tadilata alıp yeni bir görsellik katmak isteyin hedefiniz her ne ise bu ipuçlarını kullanarak evinizde geçirdiğiniz vakitleri daha huzurlu bir hale getirebilirsiniz.

Gereksiz Şeyler Çöpe

Hepimizin atmaya kıyamadığı bazı ürünler vardır. İşe bu ürünleri belirlemek ile başlayabilirsiniz. Maddi bir boyutu bakımından atmaya kıyamıyorsanız satıp dekorasyon için ayardığınız bütçeye katabilirsiniz. Manevi bir boyutu olan ürünler için depoya verebilir veyahut ihtiyacı olan bir tanıdığınıza vererek hem manevi bir huzur ben de evinizde dekorasyon için yer açabilirsiniz. Her ne kadar antika ürünlerinizin değerli olduğunu düşüyor olsanız da çoğu maddi bakımdan size bir şey kazandırmayacaktır. Bu antika ürünleriniz sizin manevi bir değer kattığınız ürünler oluyor genellikle. Bu yüzden atmak için eşyalara maddi veyahut manevi bir anlam yüklememek en doğrusu. Eğer bir eşyanın evinizde bulundurması size huzur sağlıyorsa durmalı, kalabalık bir ortam yaratıyor ise o eşyayı çöpe atmalısınız.

Odalara Renk Belirleme

Odalarınızın rengini belirlemeden önce en çok hangi odada vakit geçirdiğinizi belirlemeniz gerekiyor. Çalışma odası, spor odası, oturma odası vb. Odalarınızın hangi saatlerde güneş aldığını belirlemeniz de gerekiyor. Bazı odalara renk belirleyerek onlara bir kişilik kazandırabilir ve ruh halinize göre kendinizi iyi hissettiğiniz odada vakit geçirebilirsiniz. Salonunuz için cesaret dolu bir renk belirlemek eşya renkleri için büyük bir önem arz etmektedir. Fransız mavisi ve limon sarısı güneş ışığını fazlaca alan daireler için oldukça mantıklı bir seçim olacaktır. Biraz daha açık renkli ve koyu bir masa sandalye, birkaç koyu renkli tablo ve el işçiliği ile bezenmiş bir vazo evinizi çok şık gösterecektir. Çalışma odanız için ise eşyaları saf renklerde ve fazla boyutlu olmamasına dikkkat etmeniz konsantre olmanıza yardımcı olacaktır. Çalışma odanızda karışık tablolara, anlam dolu çizimlere yer vermeniz odaklanmanızı etkileyebilir. Bu yüzden oldukça saf renkler ve karmaşıklılıktan uzak bir çalışma odası sizi daha verimli kılacaktır.