Banyo Mermer Çeşitleri Nelerdir?

Banyo Mermer Çeşitleri Nelerdir?

Banyo Mermer Çeşitleri Nelerdir?

Doğal taşlar arasında özel bir yapıya sahip olan mermerlerin kendine has bir dokuları vardır. Sağlamış olduğu avantajlar nedeniyle birçok alanda mermer kullanılmaktadır. Mermerlerin kullanım alanlarını kısaca sayalım;

• Dış cephelerde mermer kullanımı
• Mekan merdivenlerinde mermer kullanımı
• Ev, ofis ve işyeri dekorasyonunda mermer kullanımı

Ev ve Bina Dekorasyonunda Mermer Kullanımı

Mermer malzemeler yeni bina yapılırken ya da ev tadilatı ve dekorasyonunda en sık tercih edilen bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Evlerde en çok mutfak ve banyolarda kullanılmaktadır.
Mimari açıdan dekorasyonu tamamlayıcı ve görüntü hoşluğu sağlaması nedeniyle tercih edilmektedir. Banyo tadilatlarında mermer ürünlerin tercih edilmesi ise mermerin kendine özgü görüntü ve dokusunun banyolara muazzam bir hava katması nedeniyledir. Sağlam ve temizlemesi kolay olmasının yanında şıklık görüntü bütünlüğü birleştiğinde ortaya çıkan muhteşem bir proje olacaktır.

Banyo ve hamamlarda kullanılan mermerler sizlerin de hayalinizdeki banyoya kavuşmanızı sağlamak için önemli bir ayrıntı olacaktır. Banyo zemin ve duvarlarına uygulanan mermerler sayesinde yüksek kaliteli şıklık elde edilecektir.

Mermer Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kullanım rahatlığıyla olsun hoş görüntüsüyle olsun birçok avantajlar sunan mermerlerin kullanım ömrünü uzatmak için birtakım kurallara uyulmalıdır. İç ve dış ortamlarda kullanılmakta olan mermerler sayesinde modern çizgiler yakalanabileceği gibi nostaljik bir hava yakalamak da mümkündür. Tamamen projeye uygun bir çalışma sayesinde istenen şıklık yakalanabilir. Her üründe olduğu gibi mermerin de kullanımında yapılan hatalar ürünün kalitesini düşürecek ve ömrünü kısaltacaktır.
Mermer kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar sorulduğunda akla gelen ilk birkaç tanesini şöyle sıralayabiliriz;

• Mermer ürünler kullanılırken dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında aşırı sıcak ürünler mermere zarar verir konusu gelmektedir.
• Mermerin üzerine sıcak bir maddenin direk olarak konulduğunda mermerin üzerinde lekeler yapmak suretiyle kalitesini bozacaktır.
• Mermer temizliği sırasında kullanılan ürünlerin içerik ve cinsi mermer yapıya zarar verecek cinsten olabilir. Limon gibi asitli ve çamaşır suyu gibi kimyasal içerikli maddelerin mermer temizliği sırasında kullanılmaması önerilmektedir.
Banyo mermer fiyatları konuyla ilgilenen kişilerin araştırdığı bir konudur. Mermer kullanılacak alana göre ve kullanılan mermerin sınıf kalitesine göre fiyatlar değişebilmektedir.