Muğla Beyaz Mermer Hangi Ülkelere İhraç Ediliyor?

Muğla Beyaz Mermer Hangi Ülkelere İhraç Ediliyor?

 Muğla ilimiz turizm açısından Dünya’da ses getiren bir bölge olmasıyla birlikte kendi bünyesinde barındırmış olduğu doğal imkanlarıyla da oldukça önemli bir yere sahiptir. Coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan beyaz mermer dünyanın dört bir yanına ihraç edilmektedir. 60’a yakın ülkeye aktif olarak ihracat yapılan ürünlerden biri de Muğla bölgesinden çıkarılan beyaz mermerdir. Muğla beyaz mermer olarak da bilinen bu taş birçok alanda kullanılabilmektedir. Ülke ekonomimize yılda yaklaşık 230 milyon dolar kadar katkıda bulunan bir iş kolu olarak da söyleyebilmekteyiz. Coğrafi olarak Alp kuşağında yer alan Türkiye, doğal taşlar bakımından oldukça zengin bir alandır. Muğla beyaz mermer üretimi de bu noktada önemlidir.

Beyaz Mermer Özellikleri Nelerdir?

Muğla bölgesinden çıkartılmakta olan beyaz mermer birçok özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Mermer sektörü içerisinde özellikle ülkemizde onlarca farklı üretim modeli bulunmaktadır. Bunlar arasında popüler olarak tercih edilen ve aynı zamanda ihracatı en fazla olan ürün Muğla beyaz mermeridir. Beyaz mermer çeşitleri arasında en sağlam ve yüksek sertliğe sahip olan ürün çeşidi budur. Uzun ömürlü bir mermer olmasından dolayı da birçok sektörde aktif şekilde tercih edilmektedir. Farklı dayanıklılıklarda ve renklerde beyaz mermer üretimi olsa da Muğla bölgesinden çıkarılmakta olan ürün hem kalite hem de tasarım bakımından birçok kişinin dikkatini üzerinde toplamaktadır.

Beyaz Mermer Uygulama Alanları

Beyaz mermer uygulama alanları saymakla bitmeyecek kadar çok ve çeşitlidir. Aynı zamanda firmaların ve insanların hayat güçlerine göre de kullanım alanı değişebilmektedir. Kimi kullanım alanlarında yalnızca işlevselliği sebebiyle seçilmiş olsa da kimi kullanım alanlarında tamamen zevk ve tercih bakımından kullanılmaktadır. Bir örnekle açıklamak gerekirse beyaz mermerler genellikle iç ortamlarda mutfak ve banyolarda tercih edilmektedir. Özellikle nem gibi problemler yaşanan yerlerde beyaz mermer tercihleri oldukça yerinde bir hamle olacaktır. Hem kullanım açısından hem de tasarım bakımından beyaz mermer tercihleri çok önemlidir. Aynı zamanda fiyatlar bakımından da oldukça verimli bir tercih olabilmektedir. Beyaz mermerler hem dış ortamlarda hem de iç ortamlarda gönül rahatlığıyla kullanılabilir.